Het einde van het seizoen komt inzicht en afhaken wordt een trend. Weer misten we Erik en John en verder Shinning Staar en vader armiar. Dus waren we maar met zijn zessen.
Ik had mij voorgenomen om het beter te doen dan vorige week en dat lukte wel, maar niet erg overtuigend. Door oppervlakkig en te snel spel toch weer veel gemist. 

Eerste partij met zwart tegen TheMojojoh, een soort KoningsIndisch waar alle zware stukken er afgaan en ik slinks het loperpaar verwerf en een pion win. Er volgen lange manoefs waar wit probeert initiatief te krijgen maar tenslotte kans ziet om 2 stukken tegelijkertijd in te zetten. Daarna duurt het niet zo lang meer. 

Tweede partij met zwart tegen Ivo. Ik speel een Modern en wint een kwaliteit en sla aan het modderen (een mindere variant van de modern) Ik geef de kwal weer weg en het staat min of meer gelijk. Alleen de witte koning staat wat onveiliger. Ivo Houdini ontsnapt aan alle dreigingen totdat hij Koning en dame op 1 rij zet, tsakka! Toren tegen dame met veel pionnen is nooit zo succesvol te verdedigen en na wat pionnen geraapt te hebben zet ik Ivo mat. 

Derde pot Linda, die wat nieuws bedacht had in de HyperDragon met Dxd4, ons theoretische duel van de laatste weken. Het nieuwtje geeft zwart het loperpaar, maar het is druk op het bord. Ik speel een wel erg voor de hand liggende truc en tot mijn genoegen trapt de Queen er in en verliest haar Queen en daarna nog een toren. Curtains! 

Vierde partij, met wit tegen Kvchaithu. Een soort mix tussen een Modern en een Philidor die zwart een pion kost. Het kleine beetje initiatief wordt gedempt en Ld4 is kwaliteitswinst en nog een pion. Daarna levert een leuke combi ook nog een dame op en daarna is het een bloedbad. 

Vijfde partij met wit tegen Ivo. Uitgestelde Steintiz variant van het Spaans met veel manoefs en weinig effect, totdat Ivo het verkeerde paard terug speelt en de zwarte stelling ineenstort. 

Zesde partij met wit tegen Linda, te weinig tijd meer voor een partij. Probeer een Morra en bereik niets. Dan maar remise voorstellen in de laatste minuut en aangenomen.
Net geen 100%, maar verdiende remise voor de Queen. 

Eindstand:

#

username

rating

score

punten

partij

perc

WLD

1

bendeleur

1845

18

5,5

6

92%

5W0L1D

2

IvoAndringa

1572

8

3,5

7

50%

3W3L1D

3

WhiteQueenNL

1712

4

2

5

40%

1W2L2D

4

mbvz

1551

3

1,5

3

50%

 

5

kvchaithu

1391

3

1,5

5

30%

 

6

TheMojojoh

1644

0

0

2

0%