Chenwu heeft het GP klassement gewonnen met 31.5 punten (beste 6 resultaten telden, uit 8 ronden) met 2.5 punten voorsprong op de nummer 2. 

Liam werd 7e met 24 punten, maar smaakte wel het genoegen om de laatste ronde Chenwu helemaal te vegen in een prachtige partij. 

ChiaChia scoorde 20.5 punten en werd daarmee netjes 12e. 

Achyuth kon maar 3 van de 8 ronden meespelen en haalde 12 punten en een 35e plaats. 

Er deden 61 jeugdschakers mee aan het GP-circuit.
Voor de stand en info, zie www.chessqueens.nl/nieuws.php 

Er speelden afgelopen zaterdag maar liefst 6 spelers van sc Hoofddorp mee in het PK van de NHSB en 4 plaatsten zich voor het NK!
Voor een verslag zie de Nieuwspagina

Maandag 10 mei
19-00-20.00 uur
Op het terrein van de Nieuwe Silo

Uiteraard onder voorbehoud dat de versoepelingen blijven en het weer mee zit. Met in achter neming van alle COVID maatregelen. 
Als er nog huiswerk is dat de kinderen nagekeken willen hebben, stuur het ruim van te voren toe.
Meer informatie, zie de email van maandag 26 april.

Testexams for level 1, 2 and 3.
Monday 10 mei
19-00-20.00 h
Outside at De Nieuwe Silo

Of course only when possible in relation to COVID and when the weather is good. Ans with all COVID measures. 
If you have excercises to be checked please you can still sent it to us well before the end of the vacation period.
More information in the email send Monday 26 April.

 

Email d.d. 26-04-2021:

Beste ouders, 

In de komende tijd willen we als schaakclub de kinderen graag de gelegenheid geven om een stappenexamen te doen. Het was een bijzonder jaar met veel online lessen maar er is wel veel geleerd en geschaakt. En heel veel kinderen zijn toe aan de volgende stap. Op 7 juni komt de examinator van de KNSB op de schaakclub om de stappenexamens af te nemen. Om dit te oefenen en de gelegenheid te hebben om te kijken of de kinderen er klaar voor zijn doen we vooraf een proefexamen. 

Voor kinderen was buitensport al langer toegestaan. Nu het ook mooier weer wordt en meer versoepelingen mogelijk lijken te worden denken we dat het mogelijk zou moeten zijn om op maandag 10 mei om 19.00 uur bij De Nieuwe Silo proefexamen te doen. Dat doen we dan uiteraard buiten want binnensport is nog niet toegestaan. En natuurlijk nemen we alle regels in acht. Dit geldt alleen voor de kinderen in stap 1,2 en 3. Stap 4, 5 en 6 oefenen in overleg met hun trainer online. 

Uiteraard moeten we de ontwikkelingen van de komende weken nog volgen wat betreft de maatregelen rond COVID en indien de ontwikkelingen anders zijn zullen we ons weer moeten aanpassen. We informeren u uiteraard zodra we meer zekerheid hebben. Ook de weersomstandigheden zijn van belang aangezien we buiten zullen zijn. 

Voor nu gaan we ervanuit dat de kinderen van stap 1,2 en 3:

10 mei

Van 19.00 – 20.00 uur

Op het terrein rond De Nieuwe Silo.

In verband met de COVID maatregelen zullen we u als ouder weer vragen buiten het terrein te blijven.

Om de kinderen niet te veel af te leiden tijdens het proefexamen willen we u als ouder vragen ook niet rond het terrein te blijven maar de kinderen om 20.00 uur weer op te halen. 

Mocht uw zoon of dochter in stap 1, 2 of 3 zitten en niet aanwezig kunnen zijn, neem dan contact op met de trainer van uw zoon of dochter om te overleggen.

 

Met vriendelijke groet, Saskia.

 

Dear parents,

In the next month as a Chess club we would like the children to have the possibility to do the chess exams. It was a remarkable year with lots of online lessons but the children have learned a lot and played a lot of chess games online. And a lot of children are ready for the next chess level. On June 7th an examinator of the KNSB will be at the chess club for the exmans. To practice and to see if the children are ready to take the exam we do a test exam in advance.

 For children it is already allowed to sport outside. With the better eather conditions in spring and the changes of more possibilities related to COVID we think it would be possible to have the test exams at De Nieuwe Silo on monday 10 May at 19.00 h. Of course we will take the exams outside since indoor sports are not allowed. And we will uphold all necessary measures related to COVID. This is only fort he children in level 1,2 and 3. Level 4, 5 and 6 practice online with their trainer.

 Of course we will have to see how the situation will develop in the weeks to come in relation to COVID. When necessary we will change our plans. We will inform you as soon as we have more information. Also the weather conditions influence the possibilities since we are outside.

 For now the plan is that de children in level 1,2 en 3:

10 mei

from 19.00 – 20.00 h

around De Nieuwe Silo.

Due to COVID measures we will ask parents to stay outside the terrain belonging to De Nieuwe Silo.

Ans to prevent distraction of the children during the test exam we want to ask you to pick up the children at 20.00 h and not stay near the at De Nieuwe Silo.

 If your son/daughter is not able to be at the test exam, please contact the trainer of your son or daughter to discuss.

 

Best regards, Saskia

 

Met het schaakteam van College Hageveld hebben we afgelopen donderdag is het NK schoolschaken gespeeld. De schaakpartijen werden online gespeeld vanwege de coronamaatregelen. Normaal zouden we spelen op het Tata Steels Chess tournament, maar dat toernooi gaat nu maar heel beperkt door. Wel zijn de grootmeesters aan het spelen op locatie.

Op de dag dat het NK schoolschaken plaats vindt gaan de grootmeesters normaal gesproken naar een andere locatie. De spelers van het NK schoolschaken kunnen dan na hun partij bij de grootmeesters langs lopen om te kijken bij die partijen. Helaas kan dat niet dit jaar. Maar je kunt nog steeds meekijken bij de partijen, maar dan online. Je kunt hier de partijen bekijken die ze hebben gespeeld en die ze aan het spelen zijn.

Met het team College Hageveld zijn we tweede geworden in onze groep. We hebben nummer 1 verslagen maar op andere wedstrijden punten laten liggen. Het was uiteindelijk een heel gezellige en geslaagde dag.


Eindstand:

Team

MP

BP

1

2

3

4

5

6

1.Stedelijk Gymnasium Leiden I 1

8

30.5

5

7

7

8

2.College Hageveld

7

22.5

2

4

3.Leidsche Rijn College

6

23

3

6

7

4.Corderius College

5

19.5

1

4

5.Stedelijk Gymnasium Leiden I 2

4

17

1

6.Stedelijk Gymnasium Leiden I 3

0

7.5

0

1

 

De laatste maandag voor Sinterklaas is het traditioneel Sinterklaasschaken bij de jeugd. Op deze avond spelen de leerlingen uit alle stappen samen om een chocolade Sinterklaas.

Doordat we het pionnenspel spelen kunnen alle leerlingen samen spelen. Wie het eerste een pion heeft gepromoveerd wint de partij.
De winnaar is diegenen die de meeste partijen weet te winnen. En na afloop kent iedereen weer meer namen van de anderen.😀
 
Maandag werden er 108 partijen gespeeld. Liam wist de grote chocolade Sinterklaas te winnen met 13 winstpunten.
Hij werd op de voet gevolgd door Tycho, Ruben en Nine.
En, belangrijker, niemand eindigde met 0 punten dus het was een zeer geslaagde avond.
 
Uiteindelijk kon iedereen met wat lekkers weer naar huis.
Volgende week heeft iedereen weer gewoon les, dus tot volgende week.
 
En hier zijn wat fotos van Klaas 2020