Met het schaakteam van College Hageveld hebben we afgelopen donderdag is het NK schoolschaken gespeeld. De schaakpartijen werden online gespeeld vanwege de coronamaatregelen. Normaal zouden we spelen op het Tata Steels Chess tournament, maar dat toernooi gaat nu maar heel beperkt door. Wel zijn de grootmeesters aan het spelen op locatie.

Op de dag dat het NK schoolschaken plaats vindt gaan de grootmeesters normaal gesproken naar een andere locatie. De spelers van het NK schoolschaken kunnen dan na hun partij bij de grootmeesters langs lopen om te kijken bij die partijen. Helaas kan dat niet dit jaar. Maar je kunt nog steeds meekijken bij de partijen, maar dan online. Je kunt hier de partijen bekijken die ze hebben gespeeld en die ze aan het spelen zijn.

Met het team College Hageveld zijn we tweede geworden in onze groep. We hebben nummer 1 verslagen maar op andere wedstrijden punten laten liggen. Het was uiteindelijk een heel gezellige en geslaagde dag.

Eindstand:

7.5

0

1

De laatste maandag voor Sinterklaas is het traditioneel Sinterklaasschaken bij de jeugd. Op deze avond spelen de leerlingen uit alle stappen samen om een chocolade Sinterklaas.

Doordat we het pionnenspel spelen kunnen alle leerlingen samen spelen. Wie het eerste een pion heeft gepromoveerd wint de partij.
De winnaar is diegenen die de meeste partijen weet te winnen. En na afloop kent iedereen weer meer namen van de anderen.😀

Maandag werden er 108 partijen gespeeld. Liam wist de grote chocolade Sinterklaas te winnen met 13 winstpunten.
Hij werd op de voet gevolgd door Tycho, Ruben en Nine.
En, belangrijker, niemand eindigde met 0 punten dus het was een zeer geslaagde avond.

Uiteindelijk kon iedereen met wat lekkers weer naar huis.
Volgende week heeft iedereen weer gewoon les, dus tot volgende week.

En hier zijn wat fotos van Klaas 2020

Er wordt weer volop geschaakt bij de jeugdafdeling. We zien Liam met 3 uit 3 aan de leiding staan.

Chia Chia speelt on-line mee via chess.com, echter deze partijen tellen niet mee voor de competitie.
Maar op deze manier houdt Chia Chia wel binding met de club en doet ze ook virtueel met de lessen mee.

Voor de stand, zie stand-jeugdcompetitie

In de tweede kwalificatie van categorie VO I (alle leerjaren), een nieuwe winnaar met College Hageveld uit Heemstede.
Het Hageveld is de school van Ivo. Ivo had een groot deel aan het resultaat, want hij was (gedeeld) topscoorder met 6.5 punt in een veld van 135 deelnemers!
Er deden maar liefst 23 scholen mee. Dus een prima prestatie van het Hageveld en onze Ivo.

Voor meer details: https://schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/uitslag-kwalificatie-2-vo-i-alle-leerjaren

In deze tijd kunnen we met de jeugd even niet bij elkaar komen voor de schaaklessen.
Gisteren is er daarom online geschaakt. Acht jeugdleden hebben het tegen elkaar opgenomen.

Volgende week zelfde tijd, zelfde plaats.

😀

De uitslag: