Tenminste, zo lijkt het als je naar de stand kijkt. Maar wie mijn partijen naspeelt (doe maar niet) of het geklets hieronder doorleest, zal merken dat het vooral geluk was en enige hardnekkigheid. De avond eindigde in technische moeilijkheden te chess.com, hopelijk vanavond beter. 

Eerste partij tegen ShinningStaar is een Siciliaanse Draak met 11 zetten theorie. Daarna beginnen de wederzijdse onnauwkeurigheden waarbij zwart een pion offert voor een aanval die moeizaam afgeslagen kan worden. Gelukkig trapt zwart daarna in een valletje die een kwal kost. Shinning vermijdt torenafruil, maar komt daardoor in een mataanval die nog meer materiaal kost. Het eindspel met toren  en 2 pionnen tegen paard en 1 pion is simpel gewonnen.  

Tweede partij is een Spaanse, met de Steinitz-variant. Vadym speelt daarna niet de hoofdvariant en wit heeft een klein voordeeltje. In een poging zijn Loper op f6 te activeren speelt zwart Ld4+  en die kon ik er af meppen met mijn Toren want bij terugslaan komt er Pe7+, hetgeen naar is als je een Dame op c8 hebt staan. Dat waren 19 zetten, een leuk miniatuurtje (als je wit bent) 

Derde partij met wit tegen Linda. Siciliaans, Najdorf variant. Speciaal nog even bekeken op zondag en kan mij zowaar 9 zetten theorie herinneren. Daarna op eigen kracht nog een paar aardige zetten, maar mis de thematische break f5 en speel wat passief zodat zwart een prima aanval op de damevleugel krijgt, waar helaas mijn koning staat na de lange rokade. Linda vindt het mooie Pc3+ en na de fout Ka1 had het torenoffer Txa3+ de zaak helemaal uitgemaakt. Maar Linda ruilt dames en blijft daarmee een stuk achter en geeft enige zetten later op. Pfff, weer een narrow escape voor mij. 

Vierde partij tegen Armiar is weer een Draak, nu zo'n 9 zetten theorie en zwart speelt opeens e5. Geschokt trekt wit het paard terug, maar Pxc6 en Dx6 had simpel een pion gewonnen.
Wit staat wel beter, maar komt weer in de knoeifase die zwart wat speelruimte geeft, maar gelukkig ook ruimte voor fouten. De zwarte aanval op de damevleugel loopt vast, de witte op de koningsvleugel niet en zwart moet materiaal inleveren, daarna was het snel uit. 

Vijfde partij tegen Erik die Russisch speelt, slaapverwekkende opening en dat zo laat op de avond. Ik kom wat beter uit de opening, win in het middenspel een pion en ga een totaal gewonnen toreneindspel in, als je het goed speelt…Hetgeen niet lukt. De mooie a-pion gaat verloren en een theoretisch remise eindspel komt op het bord met zwart weinig tijd en wit die weinig sportief 20 zetten lang net zetherhaling weet te vermijden totdat Erik zijn op de f-lijn loslaat en dus in een vork loopt. Er zijn mensen om minder gaan Bruggen. 

Zesde ronde, weer Armiar die met b3 opent. De Nimzowitsch-Larsen opening.
In het middenspel staat zwart beter, maar speelt slordig. Een zekere hoeveelheid bier wenst uitgelaten te worden. Maar hoe lang kan je wachten met zetten, maar geen risico nemen. 
Spel wordt er niet nauwkeuriger op, maar uiteindelijk loopt Wit in een vork die een volle Toren kost, opgave dus en een sprint naar een van de weinige vertrekken waar geen computer staat.
Geheel ontspannen weer terug naar de computer voor de eindsprint, maar het scherm lijkt wel een flipperkast, dan maar refresh pagina en het hele toernooi is zoek! 
Gezien de voorsprong geloof ik het wel en ben van plan het artikel de volgende dag te maken, het werd een week later.

De eindstand:

#

score

pntn

partij

perc

wld

bendeleur

21

6

6

100%

6w0l0d

johnvs

11

4

7

57%

4w3l0d

ShinningStaar

10

4

6

67%

4w2l0d

armiar

9

3

7

43%

3w4l0d

kvchaitchu

5

2

5

40%

2w3l0d

WhiteQueenNL

5

2

5

40%

2w3l0d

IvoAndringa

4

2

5

40%

2w3l0d

Uintkx

4

2

6

33%

2w4l0d

erikvos

2

1

4

25%

1w3l0d

mbvs

0

0

1

0%

0w1l0d