Tien dapperen traden aan voor een loodzware avond.
Maar waar waren de andere krijgers, onze Queen, Martin, Chenwu om maar te zwijgen van alle andere leden?!
Wel een nieuw gezicht, al zien we elkaar niet, nml Nico. Hulde!
Overigens qua gezicht, te AAS speel ik met een leerling na de les online met Google Meet nog aan. Heeft het grote voordeel dat je elkaar bij blunders mooi kan uitlachten! tongue-out

De eerste partij bracht ons ShinningStaar en een Siciliaanse Draak. Mijn schaakstudie gaat met up en downs, momenteel erg down, daar er een acute aanval van Softwareverslaving gaande is, programmeren dus. Hierdoor weet ik nog niet goed wat te doen tegen de Draak, dan wel het komt net weer boven nadat ik een andere zet heb gespeeld. Maar het ging redelijk, al dwaalde ik langzaam af van de grote weg en kwam op smalle paden terecht. Shinning speelde het middenspel erg goed en wit kwam steeds slechter te staan. Veel slechter zelfs. Maar gelukkig kostte het zwart veel tijd en nu begon zwart de weg kwijt te raken en kwamen mijn stukken weer beter te staan, al was mijn laatste zet weer voor verbetering vatbaar.
Maar het maakte niet meer uit, zwarts tijd was op. Jammergenoeg was dat ook het einde van de deelname van Shinning, een van onze vele aankomende talenten.

Tweede partij, talent Ivo, in een Spaanse partij sta ik iets beter tot een slordige zet en Ivo valt aan, er moet erg gekeept worden, maar zwart speelt het niet handig en wit staat misschien iets beter. Maar, een zeldzaamheid, ik heb veel meer tijd gebruikt en met amper 2 minuten zie ik het niet meer, dan maar de remiseweg, uiteindelijk alle twee nog een koning en een loper op het bord, schijnt remise te zijn…

Derde partij, Nico en ik heb zwart, een Versnelde Draak, waarin Nico onhandig Lb5 speelt en op a6 La4 waarop de bekende val b5 Lb3 c4 komt met stukwinst. Jammergenoeg geef ik meteen een belangrijke pion weg. Na heel veel gemanoef staat zwart goed en een dubbele aanval levert een kwal op. Toren voor dus voor de tellers onder ons en wit heeft geen tijdmeer, Ippon.

Vierde partij, Erik. Symmetrisch Engels overgaand in een Rubinstein variant.
Win een pion, speel het niet handig, geef een pion terug en lopers van ongelijke kleur, met alle zware jongens op het bord. Initiatief ten koste van alles levert 2 pionnen op.
In een poging er 1 terug te winnen, geeft Erik een toren weg en geeft op.

Vijfde partij, weer Ivo. De Bennies hebben zwart. Ivo blijft slappe systemen spelen, nu een gesloten Siciliaan. Maar slap of niet, ik sta opeens wel een pion en een stelling achter. Maar ongelijke lopers en dames op het bord. En een minder veilige witte koning. Na veel heen en weer gemoef komt zwart binnen en wordt Ivo fraai (mag het toch wel eens zeggen) op e4 mat gezet met f7-f5, Yez!

Zesde partij, met zwart tegen kvchaithu, die verassend goed speelt vaak. Maar nu een slap soort Londen met h4, geen goede combinatie, zwart komt al snel erg goed te staan en er gaat materiaal in the pocket. Nu nog slechts een kwestie van techniek, zeggen de grote jongens, die er dan niet bij vertellen dat dat erg moeilijk is. Wat helpt is ruilen, laf en veel en met een toren voor is het niet moeilijk om al verder ruilend 2 dames op het bord te krijgen. Daar kan je heel makkelijk pat mee zetten. De truc is altijd schaak blijven geven, totdat je ziet hoe je mat kan geven. EN zo geschiede.

Minder dan 5 minuten speeltijd, toch ff uitdagen en met wit tegen Nico. Maar een Morra er tegenaan en sta inderdaad beter maar kom er niet door. Tijd. Jammer, maar toch een prettige score en 92%. Ivo loopt nog een puntje in met een fraaie 75% en John lijkt wel herboren de laatste tijd en scoorde een goede 60%. Tot de volgende keer!

 Eindstand:

#

user

score

pntn

part

perc

1

bendeleur

16

5,5

6

92%

2

IvoAndringa

10

4,5

6

75%

3

johnvs

7

3

5

60%

4

kvchaithu

5

2

5

40%

5

Nicolaas1949

4

2

5

40%

6

armiar

2

1

2

50%

7

erikvos

2

1

6

17%

8

ShinningStaar

0

0

1

0%

9

TheMojojoh

0

0

1

0%

10

LanceBakker

0

0

1

0%