Van het Lokaal Sportakkoord Haarlemmermeer kregen wij het verzoek om een schaakworkshop te geven op donderdag, 21-04-2022.
Dit onder de volgende argumentatie: 

Vanuit het sportakkoord eenzaamheid organiseren we gastlessen bij de internationale schakelklas in Hoofddorp.
Het doel is om sport als middel in te zetten om eenzaamheid tegen te gaan.
We willen de kinderen kennis laten maken met sport en ze leren dat wanneer ze zich aansluiten bij een vereniging dat dit eenzaamheid tegen gaat.

Zo een verzoek kan je niet weigeren en bovendien zetten we daar SCH ook mee neer, een win-win situatie.
Dus ging ik donderdag met een krat AAS-materiaal (nog in de auto van de sportfair in Aalsmeer) naar de ISK in Pax en werd daar hartelijk ontvangen door Daphne van teamsportservice.nl en leerkrachten van de Internationale school.
Er bleken 7 jeugdigen te zijn die eerst een 40 minuten schaakles van mij kregen en daarna nog een simultaan tegen deze leerlingen.
Daar schaken niet de enige sport was waar men kennis mee kon maken was er aansluitend in de pauze nog gelegenheid voor die kinderen die voor een andere sport hadden gekozen en de leerlingen die er niet genoeg van kregen om nog een simultaan te spelen.

Ik scoorde 100% in beide simuls, maar een groot aantal jeugdigen zou met onze schaaklessen zeker een nog betere pot kunnen schaken, dus hopelijk komen er een aantal naar ons toe.
Het was een happening die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ik ontving van Daphne een aantal leuke foto's (privacy checked) die je hieronder kan zien.