Schaken, het mag en het kan gelukkig weer bij SCH. Coronaproof en leuk!

Terwijl de schaakjeugd al vanaf begin september weer welkom was, moesten de senioren nog even geduld hebben. Maar maandag 12 oktober was het zover. Met 4 partijen kon er op een veilige en informele wijze geschaakt worden. Eindelijk weer 'face to face'. Heerlijk! Zie de foto hieronder om een indruk te krijgen hoe het er aan toe ging. Er wordt geschaakt van half negen tot kwart voor tien, met partijen van 30 min pppp + 10 sec per zet.

Op 19 oktober waren er al 5 partijen, waaronder een drietal nieuwe gezichten :). De sfeer was wederom goed, ook al mogen er geen consumpties genuttigd worden.

Er is geen officiele competitie, maar er wordt wel een ladder bijgehouden, zodat het duidelijk is wie al tegen wie heeft gespeeld. En is er dus een officeuze rangschikking. Na 2 ronden gaat Wim als enige ongeslagene (!!) aan de leiding.

Het is zeer te begrijpen dat leden twijfelen om te komen schaken en beslissen om een gang naar de schaakclub voorlopig nog even uit te stellen. De ervaring leert wel dat men het fijn vindt om weer echt aan de slag te kunnen gaan. We hebben beschikking over 3 speelruimtes, dus er is altijd genoeg ruimte om een veilige afstand te kunnen waarborgen. Per ruimte hebben we immers een maximaal aantal partijen/personen bepaald.

Overweeg je om mee te doen, stuur dan een bericht naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Neem zelf wel een mondkapje mee en wat te drinken.