Met de dreiging van de zomerstop in het hoofd was het aantal deelnemers in de laatste Hoofddorp Arena gestegen tot 8!

Dapper als altijd streed onze voorzitster hardnekkig en smaakte in de 6e ronde het genoegen van een remise tegen Erik. Tegen mij ging het met wit fout in een Moderne verdediging nadat Linda een penning toeliet die een pion koste en eigenlijk ook een stelling. Na wat laf afruilen kwam ik in een gewonnen eindspel. Met wit speelde ik een Giuoco Pianissimo, oftewel wat we vroeger een slappe Italiaanse opening zouden noemen, maar dit nu niet meer durven omdat de grote jongens het ook spelen. Het ging al snel niet goed met zwart door te passief spel en in het eindspel ging mijn toren als Packman door de zwarte pionnen. 

John verdubbelde de score van Linda met 1 uit 9.
Het prestige duel tussen Voorzitter en Wedstrijdleider besliste John in zijn voordeel.

Erik was toch weer van de partij, ondanks enige aversie tegen het snelle tempo, hulde!

Met wit kennelijk goed naar het Konings Indisch gekeken, want ik bereikte niets.
Sterker, ik stond totaal verloren en vrijwel geen tijd meer. Daar waar Erik simpel met een pion een toren had kunnen terugslaan viel hij met zijn loper mijn andere toren aan. Hetgeen in een naar schaak liep met stukwinst en daarna nog mat ook. Er zijn mensen om minder gaan Bridgen (een sport die verboden moet worden)

Heroman Habig was ook weer van de partij, maar kon zijn draai dit keer niet helemaal vinden en het tempo lag niet hoog, desondanks een respectabele 71%

Ivo is weer aan het trainen gezet door bovengetekende en het gaat meteen weer wat beter.  Dit keer 58% en een 4e plaats.

En dan Uinthx, achter dit vreemde pseudoniem gaat Vadym schuil. De man die zetten doet die positioneel pijn aan je ogen doen, je in slaap zussen waarna je te laat er achter komt dat je tactisch een oor bent aangebreid. Het lukte mij 2 keer. De 3e was remise en in de laatste ronde stond ik totaaaaal gewonnen, maar was de toernooitijd om en wordt de partij afgekapt. Op lichess.org kan je de partij nog afmaken, betere regeling. Tenminste, als je degenen bent die gewonnen staat.

Ik werd 2e door een eindsprint uit de tenen, want het begin was bagger.  Ik zie achteraf 6W2L3D, maar het voelde alsof het veel slechter ging. 68% is niet echt slecht, maar ook niet echt goed. In de vakantie maar weer eens wat gaan studeren.

De overtuigende winnaar was Chenwu. Gisteren, bij de zware jongens van AAS kon hij geen potten bakken, maar kennelijk had moeders nieuwe batterijen in het mannetje gestopt want onze killerkid ging in een moordend tempo van start.  Alleen tegen mij ging het mis. In het Morra gambiet wist ik het witte initiatief redelijk de kop in te drukken en kwamen we in een eindspel met dames en lopers van ongelijke kleur. Scherp en moeilijk. Na vele manoeuvres in the dark zag ik kans om mat in 2 te dreigen. Chenwu zag wel het mat, maar niet dat zijn dame ook in stond. Ippon! Met nog 2 remises in de laatste 3 ronden kwam Chenwu op een schitterende 10 uit 12.

Allen een goede zomer gewenst en laten we hopen dat in September niet de 2e Covid-golf komt en we weer gewoon fysiek kunnen gaan schaken. Stay safe!

 

De eindstand: