Een titel met hoge scrabblewaarde en een goed idee van John. Een toernooi voor jong en oud.
De ouderen waren nog in de meerderheid met 7 man, maar er speelden toch mooi 4 jeugdspelers mee. 

Zwitsers dit keer, geen Arena, wat ik persoonlijk leuker vind.
Conform het Zwitsers indelen moest in de 1e ronden tegen John.
Ik had wit en speelde weer eens het Engels, dat overging in het Catalaans.

Na een onnauwkeurigheid van zwart won ik een pion en ook was mijn stelling prettiger.
John liet de cavalerie aanvallen met als gevolg dat er een zwart paard op a3 strandde. Die van mij ging naar het mooie veld c5, wat handig uitkwam omdat John een ongedekte loper op d3 neerzette. Daarna was het een slachting en ippon.

De volgende ronde tegen Remcov74 met zwart. In een gesloten Siciliaan kwam ik steeds beter te staan en het witte wanhoopoffensief leidde tot een snel mat op g2.
Jammergenoeg waren deze 2 tegenstanders daarna niet ontketend en scoorden matig, waardoor mijn weerstandspunten (ws) niet erg aantikten.

Derde ronde Martin, die altijd een apart systeem tegen het Spaans speelt dat wit en het centrum en meer ruimte geeft. In het middenspel won ik een pion en wist alle stukken te centraliseren. Maar hoe verder? Nadenken over een combi, zinlos tegenwoordig want het werkte niet, stand was ongeveer gelijk, maar Martin ging door zijn klok. Hiermeer weer het bewijs leverende voor het 2e theorema van de Leur: tijd * stelling = resultaat.

Laatste ronde zwart tegen Uintkx, gekozen voor de Moderne Verdediging, slecht idee en slecht gespeeld. Wit deed het veel beter en won verdiend en werd 1e. Martin was 2e en ik 3e, door de al genoemde weerstandspunten.

Het toernooi leek mij voor herhaling vatbaar en hopelijk dan nog meer spelers, wellicht waren er nu toch een aantal (terecht) aan het schaatsen.

Eindstand:

#

username

pntn

partij

ws

1

Uintkx

3

4

6

2

mbvz

3

4

6

3

bendeleur

3

4

5

4

erikvos

2

4

4

5

kvchaithu

2

4

2

6

Iverwindt

2

4

1

7

Hoofd-H-ChiaChia

2

4

1

8

Remcov74

1

4

2

9

hjohnvs

1

4

2

10

ChristianAndrus

1

4

0

11

IvoAndringa

0

3

0