Op bord 1 speelde Ezra (zwart) tegen Renzo (wit). De pot begon al met een achterstand voor wit na deze bij zet 5 al een pion verloor, maar vocht hard terug door zwart te proberen in oncomfortabele posities te zetten. Wit wist hier met rust en bedachtzaamheid doorheen te spelen en een tweede pion op te rapen. Na een serie zetten om de positie te consolideren wist zwart al zijn stukken, waaronder een mooi loperpaar, goed te coördineren om zo een extra stuk op te pakken, en na een klein overzicht van wit de pot te beëindigen met een mat op de achterste rank.

Op bord 2 speelde Orlando met wit tegen Youri Schreijnders, heb verder weinig van deze partij meegekregen.
Ging een keertje kijken en dacht dat Orlando veel beter stond, echter uiteindelijk eindigde de partij in remise.
 
Op bord 3 speelde Erik een Franse doorschuifvariant en ruilde mijn tegenstander al snel zijn goede loper tegen mijn slechte, waarbij mijn dame nogal misplaatst op d7 terecht kwam.
Als gevolg leek de witspeler op de damevleugel gevaarlijk te worden, een territorium dat in deze variant meestal is gereserveerd voor zwart. Maar ik kon het gelijktrekken, en wat volgde was een ballet van 4 paarden op zoek naar hun juiste plaats. Nadat wit ten onrechte meende een stel paarden te moeten ruilen kwam mijn andere paard op het prachtige veld d5 en stortte wits stelling in. Toen ik 3 pionnen gesnoept had en met twee verbonden vrijpionnen ging oprukken kon hij het niet meer aanzien en gaf op.
 
Op bord 4 won Linda van Jan Langelaar.
 
Met zwart speelde Artyom op bord 5 voor het eerst een versnelde draak, wat zorgde voor scherpe stellingen met veel mogelijkheden.
Hierbij gaf wit (Erwin) zijn voorsprong weg door, jawel, op zet 25 een pion te promoveren.
Zwart wist het spel gelijk te trekken door op een toren en loper na, alles af te ruilen om het eindspel in te gaan en de partij binnen te slepen.
Ondanks de promotie en een briljante zet van wit (!!)
Onze aandacht ging echter uit naar de buren, waar nog scherpere stellingen en hogere hartslagen bij Martin en vooral Jim waar te nemen waren.
 
Nou inderdaad op bord 6 stond de zaak behoorlijk in de brand. In een ruilvariant van het afgewezen Dame gambiet kwam Martin matig uit de opening.
En toen uiteindelijk Lxh3 was geslagen, en ik antwoorde met gxh3 was de partij eigenlijk verloren.
Echter Ben zegt altijd een partij verliezen kan altijd nog, als bv de vlag valt of je staat mat. 
Mijn tegenstander was een oude vriend van mijn vorige club Jim Meij. Hij had al behoorlijk wat tijd gebruikt, en de tijdnood was dan ook aanstaande.
Hij zag niet snel de winst, en na uiteindelijk 31 zetten viel zijn vlag.
 
De uiteindelijke uitslag 5,5-0.5 was een feit, waar wij van SCH2 dik tevreden mee zijn.
Volgende partij 15dec uit tegen Kennemer Combinatie