Nieuws

Schaakclub Hoofddorp in het nieuws

15 Jun 2018, Raymond van Bommel

Afgelopen maandag was de jaarlijkse diploma- en prijsuitreiking op de Schaakclub. HCNieuws heeft hier een klein verslagje van gemaakt, dat hier gevonden kan worden: http://hcnieuws.nl/sport/diplomas-aan-het-eind-van-het-schaakseizoen-455791.

Vadym prolongeert beker

21 May 2018, Michiel Wilts

Ook dit jaar is de beker weer gespeeld op 1 avond met 4 rondes rapid partijen. Vadym was de enige die de 4 rondes wist te winnen. In de finale was hij te sterk voor Michiel. Jan L wist beslag te leggen op de derde plaats.

Jeugdschaaktoernooi Polderplein

01 May 2018, John van Santen

Dit bericht gaat over het jeugdschaaktoernooi. Voor het schaaktoernooi voor volwassenen op 5 mei, zie hieronder.

Op Za 19 Mei organiseert de schaakclub, in samenwerking met de Lions Club Hoofddorp, een openlucht schaak toernooi voor de jeugd, op het grote openlucht schaakspel op het Polderplein volgens knock-out systeem.
We zijn er van overtuigd dat het een leuk en ludiek evenement zal gaan worden, en we hopen dat jullie allen, met uiteraard de ouders/verzorgers als supporters, aanwezig zullen zijn.
 
Alle kinderen van de Schaakclub, van alle stappen, dus ook stap 1, zijn uitgenodigd.
 
Aanvang: 13.00
Sluiting: 16.00
Plaats van handeling: Polderplein (tegenover ANWB winkel)
Maximale leeftijd: 16 jaar.
 
Speeltijd: 10 minuten per persoon per partij – dus maximaal 20 minuten totaal per partij (bij remise is er gelegenheid om op een ‘normaal’ bord een barrage te spelen).
 
Heb je een vriend/vriendin of wie dan ook die ook geinteresseerd mag zijn, geef hem/haar ook op!
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, want vol = vol met 16 deelnemers.
 
Opgeven kan dmv een email te sturen aan bestuur@schaakclubhoofddorp.nl ovv van “ Jeugd Openlucht Schaaktoernooi Hoofddorp” en naam en telefoonnummer.
Gaarne zo snel mogelijk maar uiterlijk Ma 14 Mei inschrijven.
 
Het definitieve speelschema met deelnemers en tijden zal op Don 17 mei kenbaar gemaakt worden.

Schaaktoernooi Polderplein

23 Apr 2018, John van Santen

Op Za 5 Mei en Za 19 Mei organiseert de schaakclub, in samenwerking met de Lions Club Hoofddorp, het 1e openlucht schaak toernooi van Hoofddorp op het grote openlucht schaakspel op het Polderplein volgens knock-out systeem.
We zijn er van overtuigd dat het een leuk en ludiek evenement zal gaan worden.
 
Op 5 Mei spelen alle deelnemers 1 partij. Speeltijd: 10 minuten per persoon per partij – dus maximaal 20 minuten totaal per partij (bij remise is er gelegenheid om op een ‘normaal’ bord een barrage te spelen).
De winnaars ( 8 in totaal) spelen dan op Za 19 mei de finale volgens knockout principe – dus kwartfinale, halve final en finale.
 
Opgeven kan dmv een email te sturen aan bestuur (apenstaartje) schaakclubhoofddorp.nl ovv van “ Openlucht Schaaktoernooi Hoofddorp” en naam en telefoonnummer.
Gaarne zo snel mogelijk maar uiterlijk Ma 30 April inschrijven.
 
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, want vol = vol met 16 deelnemers.
Minimale leeftijd: 16 jaar, met uitzondering van de 3 jeugdleden die stap 5 volgen op de club.
 
Het definitieve speelschema met deelnemers en tijden zal op Don 3 Mei kenbaar gemaakt worden.

Ben Snelschaakkampioen 2018

18 Mar 2018, Michiel Wilts

Ook dit jaar hebben we weer het jaarlijkse snelschaakkampioenschap gehad. Het was een lange avond maar net voor middernacht was alles eindelijk duidelijk. De traditie van de laatste jaren is gecontinueerd met een andere winnaar dan de voorgaande jaren. Dit jaar heeft het nieuwe lid Ben de beker opgeëist zonder ook maar 1 wedstrijd te verliezen. Op respectabele afstand werd Jan L. tweede en Andre v/d. H. derde.

Ivo en Gerard winterkampioen

10 Jan 2018, Michiel Wilts

In de jeugdcompetitie staat ook dit jaar Ivo met de Kerst weer aan kop met een score van 100%. Maar Lance blijft dit jaar aardig in het spoor met maar 1 verliespartij. Sjoerd staat op dit moment derde.
Bij de volwassenen staat Gerard halverwege de competitie stevig op de eerste plaats gevolgd door het nieuw lid Ben, die al meteen bewijst dat de club een sterk lid rijker is. Op de derde plaats is Wim terug te vinden.
De afgelopen jaren blijkt de stand halverwege een goede graadmeter te zijn voor de stand op het einde van het jaar. Of dat ook dit jaar weer zal gebeuren zal de komende maanden duidelijk worden.

Ivo en Jan clubkampioen

14 Aug 2017, Michiel Wilts

Voor de eerste plaatsen is er niets meer veranderd ten opzichte van de kerstkampioenen. Zowel Ivo (bij de jeugd) als Jan (bij de volwassenen) hebben hun eerste plaats vastgehouden. Ivo zelfs met een 100% score! Beide mogen zich dus dit jaar clubkampioen noemen van Hoofddorp. Ivo werd op het podium gevolgd door Sjoerd (2) en Robin K(3). Bij de volwassenen is Gerard tweede geworden en heeft Vadym de top drie gecomplementeerd.

stappenexamens afgerond

14 Aug 2017, Michiel Wilts

Ook dit jaar hebben weer de jaarlijkse stappenexamens gedaan na een jaar lang oefenen. Dit heeft geresulteerd mooie diploma"s voor de stappen 1,2,3 en 4. Voor stap 1 werd zelfs een 100% resultaat gehaald.

Sportfair Haarlemmermeer

13 Jul 2017, Raymond van Bommel

Dit jaar was Schaakclub Hoofddorp voor de eerste keer aanwezig bij de Sportfair Haarlemmermeer. Hierbij een sfeerimpressie:

Onze kraam

Menigte

Bent u langs onze kraam geweest op de Sportfair en zou u ook een keer willen komen schaken? Het nieuwe seizoen begint weer op 4 september!

Vadym bekerwinnaar

14 May 2017, Michiel Wilts

Vadym mag zich dit jaar bekerwinnaar noemen.
Dit jaar werd het toernooi op een alternatieve manier gespeeld.  Op 1 avond werden 4 rondes rapidpartijen gespeeld, zodat er op het eind van de avond 1 kampioen was. Vadym was de enige die 4 wedstrijden achter elkaar won waardoor hij zich komend jaar bekerwinnaar van Hoofddorp mag noemen. 

Hoofddorp 1 kampioen

21 Mar 2017, Michiel Wilts

Aflopen week is Hoofddorp 1 in de derde klasse H kampioen geworden zonder te spelen. Door de puntendeling van de directe achtervolgers zijn we met nog 1 ronde te spelen niet meer te achterhalen. Vanaf volgend jaar mogen we dus weer uitkomen in de tweede klasse!

Arjan snelschaakkampioen

21 Mar 2017, Michiel Wilts

Afgelopen maand hebben we jaarlijkse snelschaak kampioenschap gehouden. Met 16 deelnemers was het net mogelijk om iedereen tegen elkaar te laten spelen. Na 15 wedstrijden bleken er 3 personen gelijk aan kop te staan. Hierdoor moesten zij onderling uitvechten wie zich 1 jaar lang snelschaakkampioen mag noemen. Arjan eiste de kampioensbeker op, waardoor Vadim en Jan met lege handen achter bleven.

Ivo en Jan kerstkampioen

04 Jan 2017, Michiel Wilts

Halverwege het seizoen beginnen de competities zich te vormen.
Bij de jeugd gaat Ivo met een 100 procent score aan kop en wordt achtervolgd door Robin, Tyler en Sjoerd.
Bij de volwassen gaat Jan aan kop gevolgd door Gerard, Orlando en Raymond. 

Gerard clubkampioen

06 Aug 2016, Michiel Wilts

Afgelopen jaar hebben de clubleden natuurlijk weer hun wedstrijden gespeeld. Voor de eerste plaats bleef het spannend tot de laatste ronde!
Voor de laatste ronde stond Jan op de eerste positie op de voet gevolgd door Gerard. Jan had dan ook aan een remise genoeg om kampioen te worden. In een spannende wedstrijd wist Jan in de opening 1 pion te winnen op Gerard, helaas ging dat wel ten koste van zijn ontwikkeling. Hierdoor kwam Gerard steeds beter te staan met de uiteindelijke winst tot gevolg. Hiermee waren de podiumplekken voor dit jaar verdeeld. Gerard werd dus kampioen, met op de tweede plek Jan en als derde Wim.

Levensgroot schaakbord geopend in centrum Hoofddorp

27 Jun 2016, Raymond van BommelHoofddorp - Afgelopen zaterdag, 25 juni, om 11.00 uur is een levensgroot schaakbord geopend in het centrum van Hoofddorp op het Polderplein. Het bord werd na de officile opening voor het eerst bespeeld door de wethouder van sport van de Haarlemmermeer, Adam Elzakalai (links op de foto), en jeugdlid Lance van schaakclub Hoofddorp (in het midden op de foto). De vele omstanders keken vol spanning toe en zagen hoe Lance de wethouder uiteindelijk de baas werd.

Het schaakbord is een initiatief van de Lions Club Haarlemmermeer. Zij hebben de nodige sponsoren weten te strikken om de realisatie van dit bord mogelijk te maken. Ook hebben zij zorg gedragen voor de gezellige opening van afgelopen zaterdag.

Het bord is door iedereen te gebruiken van maandag tot en met zaterdag tussen 09.30 uur en 17.30 uur. Indien de kisten met stukken gesloten zijn, kan in de winkel "Simon Lvelt" gevraagd worden naar de sleutel. Op de kisten zijn bovendien ook nog twee schaakborden aangebracht waar genteresseerden op kunnen spelen met zelf meegebrachte stukken.

Oudere berichten

Privacystatement   Webtemplate van Nicolas Fafchamps