En alweer een maand zit er op, de tijd vliegt in deze Coronatijden, verveel me nog geen moment. Wel de hele dag aan de treinbaan gewerkt in de garage. De garage is erg droog,
dus maakt erg dorstig. Geen excuses voor de wanprestatie en ook geen afbreuk aan de prestaties van de anderen, maar volgende week wellicht een andere dagplanning.  

Overigens, dit stukje verschijnt wat later, niet omdat ik aan de Competitieprogrammatuur met Indelingsalgoritme werkte, want dat is af en getest, wachtend op een nieuw seizoen.
Ook niet aan het factureringprogramma of het boekhoudprogramma, beiden zijn af en moet ik gaan testen.
Zelfs niet aan mijn computerprogramma om mijn treinbaan te besturen (zie www.de.leur.info), maar op weg naar de garage passeer ik mijn bankje en het is toch wel erg lekker weer om op een bankje te zitten.
Temeer daar het heerlijk stil is, geen   honden van de buren, geen kinderen van de buren, geen vliegtuigen van de buren, gewoon stilte en het twinkelen van vogeltjes.
Snel snacks, bier en boekjes (Youp van het Hek) naar buiten gesleept en daar heerlijk uren zitten te ontspannen.
Daarom is dit stukje later en ook de contributienota duurt nog wat langer, ik moet testen en Philip zit op mij te wachten, maar het is weer mooi weer…

De eerste ronde tegen de Queen, een Najdorf die ik expres even had zitten te bekijken, maar niet 6.. e5?! Geen theorie kennende Pb3 gespeeld, maar in de database scoort Pf5 veel beter. Nadeel van e5 is de verzwakking van d6, die er dan ook al snel afging, en na wat afruilen een simpel beter eindspel, als je geen pion weggeeft… Gelukkig werd het kado ook teruggegeven onder afruil van de laatste toren. Mijn loper en koning domineerden het paard volledig en de vrijpion scheurde naar de overkant. Met een dame meer duurt het nooit lang. 

Tweede partij met wit tegen Erik, hieronder Erik's verslag daarvan. Ik liet een klein voordeeltje slippen en sloeg in het eindspel pion op d5, terwijl er toch een paard op e7 stond. Te lang doorgespeeld onder het motto, "wie een blunder speelt moet lijden", maar niet slim in Arena, had anders misschien nog een partij meer kunnen spelen anders. 

Derde partij met zwart tegen kvchaithu, via een damepion opening komen we in een Pirc waar wit scherp aanvalt en onder opoffering van 23 pionnen. Er moet zeer nauwkeurig verdedigd worden en ik helder meteen op van de adrenaline. Uiteindelijk moet wit dames ruilen en onder opoffering van een stuk is mijn vrijpion niet meer te stopppen. In verloren stelling gaat wit door zijn vlag.  

Vierde ronde met zwart tegen Ivo die weer een slappe c3 Siciliaan speelt en zwart het loperpaar verkrijgt. Met een stiekeme aanval win ik h2 en na wat manoefen komt er een dame, loper eindspel waarin Ivo een dubbele aanval over het hoofd ziet en na stukverlies opgeeft.  

Vijfde ronde, weer Erik en inderdaad ik had het opgezocht en ongeveer 2 zetten diep onthouden. Lg5 is inderdaad niet de beste, 4 partijen in de database en zwart scoort 2.5 uit 4.
Ik win ergens een pionnetje bij prettige stelling, stug doorruilen en wit geeft een stuk weg, game over. 

Zesde ronde, de Queen met zwart, zelfde variant als vorige week, denk nog He Linda trapt weer in die truc, Ohnee ik trap zelf weer in de truc (sukkel) en nu slaat Linda wel het Paard.
Ik zie in de database nog 5 oenen die hier ook in trapten, waaronder een bekende jeugdspeler.
Wit lat het niet meer glippen en balend wordt er opgegeven.
Volgens Linda vermoedelijk het bijeffect van de Pfizer vaccinatie, dat ze zo goed speelde. In dat geval, woensdag 5-5 ben ik aan de beurt, Pfizer!

Zevende en laatste ronde, wit tegen Armiar. Maar eens het Schots Gambiet, maar zwart slaat niet en speelt d6. Een Philidor met een slechte zetvolgorde, die een pionnenstructuur kost. Maar door goed knoeien aan de witte zijde levert dat niets op en sterker pionverlies later. Dan maar 23 keer met het paard wat dreigen en yeb zwart moet een paard geven.
De witte torens tanken binnen en helaas geeft zwart op.
Jammer ik heb zo'n mooi mat in 2, het epaulettenmat.

 

 

De eindstand:

#

username

rating

score

punten

partijen

perc

wld

1

bendeleur

1844

18

6,5

9

72%

6w2l1d

2

WhiteQueenNL

1692

9

3

5

33%

3w2l0d

3

erikvos

1333

6

2,5

4

28%

2w1l1d

4

armiar

1465

6

3

6

33%

 

5

ShinningStaar

1645

4

2

3

22%

 

6

IvoAndringa

1570

4

2

5

22%

 

7

kvchaithu

1316

0

0

6

0%