Moest onbedaarlijk lachen om dat AntiKoningsIndischBetonMortelsysteem, en hinnik nog steeds af en toe. Een aanbeveling is het voor mij wel. Ooit won ik er tegen Ben een rapidpartij mee, en versleten is deze variant (9.Pe1 Pd7, 10.f3 f5, 11.g4) wat mij betreft nog niet. Als ik Ben een goede raad mag geven: het is niet verplicht om mij zo bereidwillig te helpen om de zaak dicht te zetten, zwart heeft ook andere mogelijkheden. Hierbij de eindstand:

Ik sta theoretisch beter, met loperpaar en vrijpion tegen een achtergebleven pion. Stockfish geeft mij +2.8, maar komt niet met zetten die iets wezenlijks aan de situatie veranderen, tactisch is het dus gewoon remise, en dat werd het ook.

Verder ging het maandag ook niet slecht. Net als vorige week won ik met wit van Ivo, beide partijen met een vrij onverwacht mat na een pionnenopmars mijnerzijds, nadat ik vorige week zijn koningsvleugel en deze week zijn damevleugel had leeggegeten. Verder speelde ik remise tegen armiar en de Queen, en verloor ik op de valreep nog van kvchaithu. 50% dus, maar heel wat elopunten erbij.