Er waren maar 4 deelnemers bij aanvang, zo velen verdwaald naar het zoeken naar Paaseieren?! Gelukkig komen er nog 2 spelers bij. 

Eerste partij TheQueen en een Siciliaan, het had een Najdorf kunnen worden, maar die moet nog bestudeerd worden. Ik speel een wat slap systeem en pas op zet 12 verlaten we de theorie, al waren we wel in wat dubieus gezelschap gekomen. In het middenspel worden wat onnauwkeurigheden uitgewisseld, maar wit houdt continue druk en langzaam maar erg zeker wordt zwart teruggedrongen. Uiteindelijk komt de witte dame (hoe toepasselijk) de zwarte stelling binnen en loopt Linda mat. 

Tweede partij, John. Ik heb weer wit. Zwart kiest een Scheveningse opzet en wit een slappe opzet. Ik oefen wat druk uit op d6 en na wederzijdse slordigheden komt wit beter uit het middenspel en wint een pion en stelling. Tot mijn verbazing ruilt John eerst beide torens en ook nog de loper. Het pionneneindspel is simpel gewonnen, kwestie van tellen en doe dat liever in John zijn tijd, dus zo nu en dan een zetherhaling, eens kijken hoe dat er uit ziet en het pad naar de winst is helder. Promotie is niet meer te verhinderen en zwart geeft op. 

Derde partij tegen kvchaithu, die in een Spanjaard de Muller combineert met het middengambiet, een dodelijke combinatie, voor zwart dan… Ik win materiaal, zwart geeft nog een stuk kado, wat rondspelen en de witte dame komt binnen met mat. Bijna een minatuurtje, 30 zetten. 

Vierde partij, Ivo de enige concurrent zo te zien aan de stand.
Weer wit, weer een Spaanse partij, Ivo speelt de Steinitz variant en ik de d3-opzet.
In het middenspel loopt Ivo in een vork en het zou uit moeten zijn, maar Ivo speelt door en het licht begint een beetje uit te gaan. Ik geef een volle toren weg, een zet eerder had ik de truc nog gezien. Ros nog wat pionnen, maar ivo heeft een nare vrijpion, in een poging die te winnen geef ik een volle dame weg. De kreet van vertwijfeling galmde lang door een uitgestorven Rijsenhout. 

Ivo nu aan kop, grrrr.
Vijfde pot, TheQueen again, nu met zwart en ook een Siciliaan waarin wit te vroeg e5 speelt en die pion verliest. In de complicaties scoor ik ook nog een stuk en dan is het (net gemerkt tegen Ivo) een kwestie van opletten. Met een koningsaanval en een toren meer, heeft wit het wel gezien en geeft op. 

Zesde pot, weer Ivo en weer zwart. Deze moet gewonnen worden. Ivo speelt een rustige setup met c3 en d3 en zwart krijgt een mooie pionnenstructuur. OK Wit heeft een vrijpion, maar die doet nog lang niets. Ivo loopt tijdens een aanval op de zwarte stelling weer in een vork, maar heeft wel een kudde pionnen. Zwart knoeit en wit kan een pion winnen, maar ruilt torens. In plaats van de zwarte koning af te houden doet Ivo een paar onnauwkeurige zetten en is het eindspel gewonnen al moet er wel opgelet worden, wat zowaar lukt.

Terug aan kop en zevende partij, weer John en die speelt een London, maar laat me tot e5 komen en die slaat John, oftewel stukverlies.
In een poging wat terug te doen geeft John ook nog een toren kado en als de zwarte troepen beginnen op te rukken geeft wit maar op.

Er is nog tijd, iedereen is klaar maar er komt geen indeling meer.
Daarmee werd de eindstand:

#

username

rating

score

punten

partij

perc

res

1

bendeleur

1842

18

6

7

86%

6W1L0D

2

IvoAndringa

1609

13

4

5

80%

4W1L0D

3

kvchaithu

1324

4

2

5

40%

2W3L0D

4

johnvs

1403

2

1

3

33%

 

5

WhiteQueenNL

1659

0

0

5

0%

 

6

Uintkx

1555

0

0

1

0%

 


Uintkx kwam als laatst en ging als eerste, derhalve 0 uit 1.

De Queen speelde dapper als altijd 5 partijen, maar scoorde geen punten.
John deed het ook kalm aan en kwam op 1 uit 3, met wel een overwinning op de Queen.

In de prijzen viel kvchaithu met 2 uit 5 en een score van 4. 

Op grote afstand kwamen de eerste twee, Ivo met een prima 4 uit 5 en
daardoor een score van 13. Ondergetekende demarreerde met de finish in zicht en sloeg nog een gat van 5 punten met 6 uit 7.

Dat was Pasen 2021, snel op de site gooien en nog een biertje. cool