En we waren met 10 man en onze Queen, mooie opkomst!
Eerste ronde met zwart tegen Heroman, via Engels wordt het een KoningsIndisch Fianchetto,
sta in tweestrijd tussen de klassieke variant en de Gallagher, mix de zaken en verlies een pion. Rest van de partij was kansloos, lekker begin… 

Tweede ronde Martin, terug van weggeweest. Het wordt een Engelse opening, symmetrische partij. Ooit won Smyslov een schitterende partij tegen Timman.
Dat is mij niet gegeven, maar na wat heen en weer schuiven verliest Martin een pion, de moed en de partij. 

Derde partij tegen kvchaithu, de man met de razerblade stijl, niet correct, wel gevaarlijk.
Er ontstaat een fel gevecht waar wit veel materiaal offert voor initiatief en zwart zwaar aan het keepen is. Maar het materiaaloverwicht begint te tellen en nadat de dames zijn afgeruild is het alleen een kwestie van de vrijpionnen naar de overkant te brengen, dat kan ik nog wel.

Vierde ronde, weer Martin, nu met zwart. Ik probeer een Moderne verdediging en win een pion in de opening. Maar ruil veel te laf af en wit krijgt daardoor initiatief. Pion teruggeven, nog steeds slecht staan en tenslotte 2 pionnen achter en paard tegen loper. Maar in de irritatiemode en niets doen, alleen wel snel. Martin schuift doelloos heen en weer, maar wilt kennelijk ook geen remise. In wat oplopende tijdnood geeft wit een pion, een loper en de partij weg.

Vijfde ronde amiar. e4 c6 CaroKann, ik ga met d3 over in een KIA. Er ontstaat een zeer vreemde stelling, waar alle zwarte stukken er af gaan. Het eindspel is beter voor wit, maar moeilijk. Na wederzijdse fouten komt de witte koning de stelling binnen en geeft zwart op.

Zesde ronde, Ivo. Spaans maar weer, gaat meestal goed tegen Ivo. Ik speel het systeem met d3 zoals Carlsen. Wellicht niet helemaal op het zelfde nivo, maar goed voorbeeld doet volgen.
Ivo speelt het Archangel systeem, net behandeld met een leerling te AAS.
Wit heeft een klein plusje totdat Ivo de stelling te vroeg opent. Wit countert meteen en na een fraai stuk offer is mat niet meer te vermeiden. Ik speelde tig zetten zoals de computer, zowaar eens een partij uit 1 stuk.

Zevende ronde, weer Heroman, nu heb ik wit. Via het Engels wordt het een Catalaan waar ik best prettig sta. Speel echter niet nauwkeurig en in een stelling met lopers van ongelijk kleur en 2 torens krijgt zwart een dodelijk initiatief, grrrr.

Achtste partij, weer eens Ivo. Siciliaans en Ivo speelt weer een slappe broer van de c3-variant.
Ik win al snel een pion, zoals al vele malen zo gewonnen tegen Ivo. In de complicaties laat Ivo zijn dame insluiten en geef ik nog wel een kwal terug, maar heb daarmee wel een eindspel van P, L en T tegen 2T's.
De torens kunnen nergens binnenkomen en ik heb ook meer pionnen. Een kwestie van techniek en dat lukt wel.

Negende partij, armiar. Uiteindelijk wordt het een gesloten Siciliaan.
Zwart ruilt stug door en krijgt het loperpaar, weer teruggeven voor initiatief en wit verliest een stuk. In een poging binnen te komen met de witte koning is opeens mat niet meer te vermijden.

 Eindstand:

#

username

score

pntn

partij

perc

1

heroman97

27

8

9

89%

2

bendeleur

22

7

9

78%

3

TheMojojoh

22

7

8

88%

4

IvoAndringa

5

2

8

25%

5

Nicolaas1949

5

2

4

50%

6

ShinningStaar

4

2

3

67%

7

armiar

2

2

7

29%

8

WhiteQueenNL

2

1

5

20%

9

mbvz

2

1

5

20%

10

kvchaithu

2

1

5

20%

11

johnvs

0

0

3

0%

John was zo onder de indruk van zijn nieuwe aanwinst, een jeugdspeler van 7 jaar die al 1300 heeft dat hij een hattrick scoorde, zei het met nullen.
Kvchaithu heeft veel potentie, maar kwam maar op 20%, gelijk met Martin en Linda.
Armiar deed het wat beter en zoonlief deed het aanmerkelijk beter, maar speelde te weinig partijen. Nico was goed bezig met een keurige 50%.

Ivo was niet in vorm, maar door veel te spelen toch een 4e plaats.
Op grote afstand, de top 3. TheMojojoh scoorde een prima 88%, een geweldige aanwinst voor onze club!
Ondergetekende worstelde en ging niet onder, 2e vooruit maar.

De duidelijke winner was Heroman97 met 8-9!
De enige nul was niet opletten dat de partij al was begonnen en door de klok gaan.
Kennelijk afgeleid door de pdf's die ik net gestuurd had. cool