Maandag, 1 maart was een weinig succesvolle dag voor mij.
De gehele dag bezig met mijn programma voor de interne competitie en niets lukte.
Ik snapte delen van mijn eigen coding niet meer, het werd steeds ingewikkelder (een slecht teken bij software ontwikkeling) en alles zat tegen.
Kortom, een vermoeiende dag.

Les geven aan 2 groepen, tussendoor nog wat vruchteloos geprogrammeerd en dan is het bijna tijd.
Even teletekst kijken, hmm interesting en arrrgghh, het is al begonnen!
Chenwu heeft e4 gespeeld, snel c5, maar de tijd is al om, de eerste nul. ^(*&^*&^%$^$ 

Tweede partij, good old Erik die met d4 opent en er komt een KoningsIndier op het bord met de vreselijke g4 variant. Zo doodt wit al het leuke spel van zwart. Maar Erik offert een pion voor vage compi, strijd wordt zeer complex, Erik holt met zijn koning van de koningsvleugel op weg naar de damevleugel, ten koste van alles ook daar de stelling openen, strijd wordt nog complexer en tijd loop terug. Tig schaakjes met wat pionnen ruimen, maar wit dreigt nare mataanval. Wit loopt gelukkig in een schaak met een paard, de zwarten komen binnen en winnen een kwalibabbel onder afruil van de zwarte pieces. De rest is appeltje, eitje. 

Derde partij, tegen Martin met zwart. Een Moderne verdediging. Martin speelt zeer alternatief, waardoor ik in eerste instantie kwal winst mis. En tussendoor een stuk weggeeft, hetgeen Martin gelukkig niet ziet. Daarna staat zwart wel beter, maar het is ingewikkeld met wederzijdse aanval. Denken gaat moeilijk, dus maar all in, wit dreigt steeds mat in weinig, maar zwart blijft schaakgeven en wint een toren, daarna is het beetje opletten en uitschuiven.
HelAAS is Martin kennelijk zo gedemotiveerd dat hij daarna niet meer speelt. 

Vierde partij, Heroman. Wederom een KoningsIndier waar alle zware stukken van het bord gaan en een moeizaam gemanoef begint met de lichte stukken. Ik doe dat beter, kom steeds beter te staan en mis diverse winst voortzettingen. Tenslotte is het remise, maar doe een heroïsche alles-of-niets-poging, Het wordt niets, het was tenslotte een dag dat alles tegenzit… 

Vijfde partij, Ivo. Maar weer eens c4 en een Engelse partij die rustig voortkabbelt terwijl wit steeds wat beter staat, maar het begint weg te geven, conform het dagritme.
Maar Ivo wordt te dapper en verliest een stuk. Moeizaam blijven opletten, stukken rondspelen en afmaken, pfff, tegenwoordig is het winnen van gewonnen stellingen al moeilijk voor mij. 

Zesde partij, kvchaithu, die een Engelse opening erg origineel, maar niet goed behandelt.
Wit krijgt groot en materieel voordeel, zwart zet een wanhoopsaanval in, wint nog een dame tegen te veel materiaal, lijkt eng op de h-lijn, en wit schrikt zo dat hij mat in1 mist, midden op het bord. Maar het voordeel is te groot en zwart gaat terecht ten onder.

 Zevende partij, weer een Engels, Ik kom veel beter te staan en besluit laf af te ruilen over de diagonaal h1-a8 waar zwart een batterij met loper en dame heeft, ik mis helaas "uitschakelen verdediging", John niet… Het was een dag dat alles tegen zat.

 Achtste partij, Ivo again. Wederom beter, maar er is nog weinig speeltijd, Ivo stelt remise voor, ga voor de ultieme winstpoging, beeld hangt, heeft Ivo nou al gezet?! Geef stuk weg, Ivo op 2 dames, tijd is om, we hebben beiden niets, het was een dag dat alles tegen zat, snif,snif.

De eindstand:

#

username

score

punten

partij

perc

1

onon20093101

14

5

6

83%

2

heroman07

11

4

5

80%

3

bendeleur

10

4

7

57%

4

IvoAndringa

10

4

6

67%

5

erikvos

5

2

4

50%

6

johnvs

4

2

7

29%

7

kvchaithu

4

2

5

40%

8

ShinningStaar

2

1

5

20%

9

mbvz

0

0

2

0%

10

LanceBakker

0

0

2

0%