Ja, Ben heeft gelijk dat ik meer had kunnen scoren, en dat lag helemaal aan de eerste partij, tegen kvchaithu. Ik sta een kwaliteit en vier pionnen voor, dus dat had een makkie moeten zijn. Maar o, wat zijn die zwarte paarden lastig.

Wit (ik) aan zet. Ik had een tijdje vrij planloos gespeeld, maar was nu bezig de e-pion te laten oprukken.Dus ik speel 38. e6??, daarbij geheel overziend dat beide koningen in een matnet dreigen te komen. Juist was 38.Tf7, waarna zowel Tf8 met mat dreigt, als Pf2 wordt voorkomen. Na mijn blunder speelt zwart natuurlijk 38... Pf2, en in mijn argeloosheid speel ik 39. Tg7??, terwijl 39. g4 de boel nog had kunnen redden, al is er na 39... Pxg4+ 40.Kg3 Pxe3 geen sprake meer van enig voordeel. Goed, na Tg7 volgde dus voor mij  geheel onverwacht 39... Th1#. Toen ik eenmaal van de verbazing was bekomen zag ik pas echt wat er allemaal aan de hand was.

Gelukkig won ik een tweede partij wel van dezelfde speler, ook met mat.

Ook won ik nog met wit van armiar, die na een reguliere Colle-opening plots eerst een pion en vlak daarna twee stukken weggaf. Over mijn droevig lot tegen Ben, ShinningStaar en Ivo zal ik hier zwijgen.

Erik