Negen dapperen traden aan, maar waren de vaste krachten zoals TheQueen en Martin?
Maar weer eens mijn eigen belevenissen. 

De eerste partij Chenwu met zwart, dus weer zo'n nare Morra.
Kennelijk heeft Chenwu met GM Peng ernaar gekeken, want er kwam een verfijning van een vorige partij op het bord. Desondanks kwam ik wat beter uit de opening en had in het middenspel beter spel kunnen krijgen door verrassend een dubbelpion toe te staan.
Dank aan Stockfish. Daarna wilde ik Tb8 spelen, maar bleek het paard op c6 nog vast te hebben. Geschokt door deze onnozelheid raakte ik de draad geheel kwijt en werd vakkundig afgemaakt.

Tweede partij, Remcov74. Een Engelse opening geeft algauw pionwinst, maar het is complex.
Na diverse complicaties komt wit er beter uit en langzaam maar zeker wordt zwart aangekrant. 

Derde partij, weer onze eigen PacMan Chenwu. Revanche gevoelens zijn mij niet vreemd en geconcentreerd spelend komt er weer een Spaan op het bord, die Chenwu weer net zo slecht speelt als vorige week. Gezonde pion winst en nu niet weer verknoeien. Ondanks hevig verzet rukken de witte troepen op gaan er door heem. Ippon, yeh!

 Vierde partij, Ivo himself.
In een Spaanse partij krijg ik het centrum, maar Ivo tegenkansen.
Een pionoffer lijkt niet belangrijk, maar als Ivo niet de beste zet vind is het wit die initiatief krijgt. Ivo mist het nut van Tc7 en staat in 2 zetten mat. 

Vijfde partij. Erik Vos en ik heb zwart. Geen zin in een theoretisch debat speel ik het KoningsIndisch wat anders, maar blijkt er de Larsen-variant op het bord te staan.
OK, zou kunnen. Het gevolg is in ieder geval dat ik slecht uit de opening kom, dan maar compliceren en dus nog slechter komen te staan. Gelukkig maakt Erik wat fouten en loopt in een nare penning die uiteindelijk meer dan een stuk kost, daarna is het niet meer zo moeilijk.

 Zesde partij. Weer Ivo, nu heb ik zwart.
In een gesloten Siciliaans gaat het lang gelijk op, maar uiteindelijk komt zwart toch op stoom en onder veel ruilen wordt een wat beter eindspel bereikt, dat ik beter speel en 2 vrijpionnen op de damevleugel krijg. Die weet wit wel te stoppen, maar daardoor weet de zwarte koning de witte koningsvleugel op te ruimen. De witte koning vlucht naar h1 en wordt daar tenslotte door een paard mat gezet. 

Zevende partij, met zwart tegen Remkov74. Een soort gesloten Siciliaans waarin wit zijn stukken raar neerzet en in een vork loopt die een stuk kost. Er moet nog wat gewerkt worden, maar het punt is nooit uit beeld. Na wat laf ruilen geeft wit maar op. 

De laatste ronde! John, die het vanavond erg goed doet.
In een KoningsIndisch kom ik in het middenspel beter te staan, maar John verdedigd actief tegen. En de resterende tijd is eigenlijk te kort. Daardoor reken ik niet goed en denk een winnend stuk offer te hebben want de toren op g2 is gepend, maar dat helpt natuurlijk niet tegen Dxg7#. Shit, dan maar schaak en stukverlies. In tijdnood doet John het ook niet goed en sta ik gewonnen, want mat in 2. Maar dan moet wit wel ZETTEN! John is zo sportief om niet zijn klok te laten lopen, maar zet en gaat mat. Zo hoort het!

 ShinningStaar speelde er maar 3 en dat is jammer, want wij speler zaterdagmorgen (arrghh, vroeg) een uurtje 10 minuten en het kost mij de grootste moeite,
Kvchaithu speelde 7 partijen, dus de snelheid is OK. Het scoren komt wel.
Good old Erik scoorde te weinig, gezien de moeite die ik altijd met hem heb, zou een hogere score mogelijk moeten zijn.

In het middenveld vinden we o.a. Chenwu die na 4 partijen kennelijk stil viel.
In de top 3 natuurlijk Ivo met 4 uit 7 en John, enigszins verrassend met een nette 4-6.
Ondergetekende was lekker op dreef en scoorde 7-8, al was het niet allemaal erg goed, maar goed, punten zijn punten.

 Tot volgende week!

De eindstand:

#

username

score

pntn

part

WLD

1

bendeleur

25

7

8

7W1L0D

2

johnvs

13

4

6

4W2L0D

3

IvoAndringa

9

4

7

4W3L0D

4

armiar

5

2

5

 

5

Remcov74

5

2

6

 

6

onon20093101

4

2

4

 

7

ericvos

4

2

6

 

8

kvchaithu

4

2

7

 

9

ShinningStaar

2

1

3