Dinsdag, 24-5-22, speelde scHoofddorp tegen HWP 3 te Haarlem in de fraaie sociëteit Vereeniging, die al jaren uitblinkt in slechte verlichting in de speelzaal waar de externe wedstrijden worden gespeeld. 

We waren ruim op tijd en na enig genoeglijk gebabbel met oude bekenden werden we aan de borden gezet door de sympathieke wedstrijdleider en mijn tegenstander Sylvain de Ruijter.

Ik opende met e4 maar na e6 besloot ik om een King Indian Attack (KIA) te spelen.
De studie der openingen na e4 moet van de zomer toch echt gaan gebeuren. Ik kreeg groot ruimtelijk overwicht, maar hoe verder?

Ondertussen stond Achyuth wat beter en de andere borden enigszins gelijk.
Daarna moest ik mij een tijdje aan mijn eigen partij wijden want een gepleegd stukoffer sloeg niet door en werd een offer op de lange termijn. De vraag was, is de partij lang genoeg?
Na lang en hardnekkig verdedigd te hebben blunderde mijn tegenstander in wat vermoedelijk een evenwichtige stand was en verloor een dame tegen een toren. Zwart gaf op. 

Al analyserende tikte Achyuth mij op mijn schouder en meldde dat hij had gewonnen.
Uit mijn ooghoeken zag ik het bord van Martin verlaten was en desgevraagd zei Achyuth dat Martin ook had gewonnen. 3-0 met geen enkel bord echt slecht, het zag er goed uit, maar het lange wachten begon. 

Opeens kantelden een aantal borden in ons voordeel. Wim had een stuk tegen 2 pionnen meer tegen d'oude Dorsselaer (eens 2100+ speler), maar hoe er doorheen?
Zijn tegenstander was zo sympathiek om te constateren dat zijn eigen vlag was gevallen, 4-0!

Daarna was het aan Paul om dwars door de vijandelijke stelling te gaan en het beslissende bordpunt te scoren, de match was binnen! 

Bij Moos was een complexe stelling ontstaan met wederzijdse combinaties, waar Moos uit kwam met 2 stukken voor een toren, zijn tegenstander geloofde het wel en gaf op. 

Michiel had 2 pionnen voor een stuk, maar het vijandelijke stuk deed niets en Michiels toren en dame joegen de vijandelijk koning op tot een stelling waarin Michiel een paar keer de zetten herhaalden, terwijl de toegestroomde SCH'ers de beslissende zet zagen, f5#, F5#, F5#!, F5# en ja, Michiel zag het ook, EF VIJF MAT! Yez! Het instralen had geholpen. 

En zo was Ivo de laatste dappere die nog doorstreed, in een moeilijke partij had Ivo 2 torens en een loper tegen dame en loper. Het lukte Ivo niet om er doorheen te komen, wit nam het initiatief over, de zwarte torens waren niet gecoördineerd en de tegenstander zette zijn vrijpion in beweging en moest arme Ivo opgeven en was de eer van HWP nog gered, maar ging SCH wel erg tevreden met 7-1 naar huis. 

Dus nog 1 keer: 7-1 en ter bewijs, foto van het uitslagenformulier:

Hierdoor hebben we zeer overtuigend klasse 2B gewonnen (zie de NHSB, op naar de 1e klasse!

Getekend, een zeer tevreden teamleider.