Het gezelschap wordt steeds selecter, maar 5 spelers deze keer.
En dat met Pinksteren, of door Pinksteren? 

Maar terug naar de titel, een ezel stoot zich geen 2x aan de zelfde steen, maar Bende doet het rustig 3x, weer in het theoretisch duel met TheQueen speel ik het achterlijke Pg4 dat een stuk tegen een pion kost. De oerkreet weergalmde door het lege Rijsenhout.
Gewoon doorspelen, geen fouten maken, tijd winnen en niets bereiken… Dan de dame centraliseren, ARRRGGGG dat kost na Pf5+ een volle dame, wit denkt en denkt en ziet het niet, pffff.
Dan Dc3, ha denkt wit, die sluit ik in met Tb3, helaas nu stond Te1 niet meer gedekt en zo eindigde deze partij nog prettig voor de Leuren. 

Tweede partij, weer zwart tegen Ivo die een hybride c3/Lg2 systeem speelt en een penning mist die na enige verwikkelingen een kwaliteit kost.
Daarna gelegenheid tot afruilen naar een toreneindspel met een pion meer, dat soepel gewonnen wordt. 

Derde ronde, Linda met het vreemde e5 in de Najdorf. Bereik niets, raak het pad kwijt en wordt fraai matgezet.
Meer research nodig. 

Vierde partij, in een vreemde Siciliaan verlies ik een kwal zonder compi, dan maar de theorie van de oneindige weerstand (Dvoretsky) en de tijd maalt door bij wit, maar zwart heeft heel weinig, dan maar afruilen naar 2 lopers en toren tegen 2 torens en paard. Deze vreemde materiaal verhouding betaalt meteen uit als wit de achterste lijn vergeet en een stuk moet geven, 2 lopers en een toren tegen 2 torens is veel prettiger en wit verliest op tijd. 

Vijfde partij Kvchaithu, Spaans, Moller-variant. Ik kom zeer goed te staan, begin weer te kl*ten, geef materiaal weg als St. Klaas en speel dan maar op een simpele truc, mat in 1 en deze werkt. 

Zesde partij, Ivo die een mix tussen Frans en Aljechin speelt en daardoor erg slecht staat.
Maar, lezers mijn verhaal wordt eentonig, let weer niet op, Ivo komt terug en ik moet afruilen naar een eindspel met een pion meer.
Gelukkig verbroddelt Ivo dit in hoog tempo en weer een punt. 

Zevende partij, weer met zwart tegen Linda.
Weinig tijd meer, speel een Modern, weer dom, daar heb je tijd voor nodig. Wordt volledig onder de voet gelopen en verliest weer van Linda.
Waarom werkt Pfizer bij mij niet?

Om een of ander reden vind Chess.com dat ik 1e Ben(?) en dat geeft deze eindstand:

#

username

score

punten

partij

perc

WLD

1

bendeleur

14

5

7

71%

5W2L0D

1

WhiteQueenNL

14

5

7

71%

5W2L0D

2

kvchaithu

7

3

6

50%

3W3L0D

3

IvoAndringa

2

1

5

20%

 

4

armiar

0

0

3

0%